Op vrijdag 7 en zaterdag 8 juni vindt de veertiende editie plaats van het theaterfestival Schemerstad. Vanwege de overvolle culturele agenda in september is deze buitengewone theaterbeleving weer terug in juni. Bij dit theater evenement vaart het publiek tijdens de schemering en de daaropvolgende duisternis in boten door de grachten en singels van Leiden en kijkt naar unieke voorstellingen op de wal. Theatraal Leiden op zijn best.

Gevarieerd aanbod
Ook dit jaar is het weer gelukt om een in meerderheid Leids aanbod vast te leggen voor het festival. Theatergroep Al Dente brengt KING LEAR IN EEN KWARTIER. De ultieme kern van deze Shakespeare klassieker wordt door wel acht acteurs van dit al dertig jaar bestaande gezelschap aan ons voorgeschoteld. Operagezelschap Collectief Ludvik brengt ons in samenwerking met het Toonkunstkoor Leiden de voorstelling REQUIEM. Met dit muzikale ritueel word afscheid genomen van alles waarvoor je bang kan zijn en waardoor je je kan laten tegenhouden. Fields of Wonder trakteert ons met WIE VOLGT? op een groteske sneakpreview van een scène uit de nieuwe editie van De Spaanse Hoer die in oktober op De Burcht te zien zal zijn. Danscollectief DansBlok brengt ons samen met muziektheatercollectief KASSETT de voorstelling SPIERGEHEUGEN. Een muziektheaterproductie over de kracht van lichamelijke herinnering. Daarnaast zal Marcel Harteveld met zijn alter ego personage Cor, voor een welkome lach zorgen met zijn cabareteske performance VOOR DE BUI BINNEN.

Alle makers en organisatie van Schemerstad 2024 tijdens de proefvaart

De verwondering
Schemerstad is een van de meest spraakmakende theaterevenementen van Leiden. De stad als decor is één van de veel genoemde bijzonderheden van dit festival. Door de uitzonderlijke opzet en jaren van kwalitatief sterke performances heeft Schemerstad een grote schare vaste bezoekers aan zich weten te binden. Maar er is zeker ruimte voor nieuwe verwonderaars die zich willen laten verbazen in de weerspiegelingen van het avondlicht.