Schemerlampjes

Terwijl je vaart van de ene voorstelling naar de andere kom je hier en daar een verrassing tegen. Een schemerlampje. Een korte impressie, een prangend beeld, gemaakt door jonge theatermakers.

Schemerlampje #1

Éryn Nieuwint en Dieuwertje Spek

WAHUM

Het mooiste dat je kunt ervaren is het mysterieuze. Het is de bron van alle ware kunst en wetenschap. Is het echt of is het maar een illusie?

Éryn en Dieuwertje, professioneel dansers met een achtergrond in turnen en acrogymnastiek, studeerden af aan de Fontys dansacademie in Tilburg, richting Theaterdans Uitvoerend. Ze werken samen met uiteenlopende choreografen en gezelschappen waaronder Sidi Larbi Cherkaoui, ISH, de Nationale Opera en Theatergroep DOX. Momenteel zijn ze allebei artistiek leider van DansBlok. 

Schemerlampje #2

HipSick Unusual Theatre

#followme

#followme Is een onderzoek naar gedragsmatige manipulatie en de invloed van social media hierop. Hoe zit het met de maakbaarheid van perfectie en de effecten hiervan op onze persoonlijkheid? HipSick maakt ‘unusual theatre’. Door te flirten met performance, dans en theater, opent zij deuren naar surreële dimensies.

HipSick maakt ‘unusual theatre’. Door te flirten met performance, dans en theater, opent zij deuren naar surreële dimensies.