ROSA ALESSIE & WIES BERKHOUT – ECHO (DANS)

ECHO gaat over de universele zoektocht naar (h)erkenning. Onbewust imiteren we om een eigen identiteit te creëren en bewust houden we anderen een spiegel voor. In ECHO stap je binnen in een parallel universum, waar Narcissus en Echo om elkaar heen cirkelen als hemellichamen om de zon. Elke beweging is de aanzet van vele echo’s.  

Rosa Allessie en Wies Berkhout creëerden samen ECHO.

Rosa 2013 studeerde in 2013 af van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in de richting Modern/Danstheater. Als danser werkte ze voor verschillende gezelschappen en choreografen, zoals de Nationale Opera, Isabelle Beernaert, De Stilte, Holland Opera, Truus Bronkhorst, DMT e.a. Ze creëert graag eigen werk, waarin ze vervreemdende beelden inzet om menselijke verhalen te vertellen. 

 Wies volgde ook haar opleiding bij Fontys, in 2015 studeerde ze af in de richting Modern/Danstheater. Als freelancer werkte ze voor o.a. Guilherme Miotto, Katja Heitmann en Marc van Loon. Verbeelding is belangrijk voor haar als performer: door te focussen op bepaalde emoties, kunstwerken of situaties transformeert ze emotioneel en fysiek.