Routebeschrijving en parkeren

De Schemerstad vloot vertrekt  vanaf de Apothekersdijk ter hoogte van nummer 5 te Leiden.


Grotere kaart weergeven

U komt met de auto naar Schemerstad:

Er zijn meerdere mogelijkheden om uw auto goed weg te zetten

Stadsparkeerplan

U kunt het parkeren bij Stadsparkeerplan aan de Haagweg of de Morspoortgarage. Bij de Haagweg kunt u uw auto parkeren en wordt u met een busje naar de Apothekersdijk gebracht. Overigens kunt u vanaf beide parkeerplaatsen ook gemakkelijk naar de Apothekersdijk lopen. Bij de Morspoortgarage is een dagkaart tot 24.00 uur. Let hier op.

Parkeergarage Lammermarkt

Op loopafstand van het historisch centrum met veel musea, winkels, theaters en horeca ligt Parkeergarage Lammermarkt. Deze nieuwe ondergrondse parkeergarage heeft 525 ruime en lichte parkeerplekken plus 8 laadplekken voor elektrische auto’s. Elke verdieping kent een aantal gehandicaptenparkeerplaatsen. Parkeren onder de Lammermarkt tot 22 meter diep is een bijzondere ervaring.

U komt met de fiets:

Parkeer uw fiets in de omgeving maar niet op de Apothekersdijk, gezien de grote hoeveelheid bezoekers kan dit voor overlast zorgen.

U komt met de bus:

Op de dichtstbijzijnde halte op de Prinsessekade stoppen de volgende lijnen: 1, 2, 3, 4, 5, 45, 169, 182 en 186.

U komt met de trein: 

Als u het station verlaat aan de stadskant bent u in een korte wandeling van circa 10 minuten op de Apothekersdijk. U volgt achtereenvolgens de Stationsweg, Steenstraat en gaat linksaf de Blauwpoortsbrug over. U gaat rechtsaf de Prinsessekade op en steekt vrijwel direct links de weg over om op de Apothekersdijk uit te komen.

U komt met de boot:

Als u met de boot komt gaan wij er vanuit dat u zich heeft ingeschreven voor Schemerstad. U kunt dan aanleggen aan de Zuidkant van de Rijn, langs de Webster University.