Programma Schemerstad 2016

De makers van Schemerstad 2016

De makers zijn bekend. Zij werken nu hard aan de voorstelling die zij op 13, 14 en 15 mei 2016 zullen gaan uitvoeren.

 

Schemerlampjes 2016

Vorig jaar maakten we er al een begin mee: korte acts op de vaarroute, die het publiek even verrassen en charmeren.
In de editie 2016 hebben we hier ook een naam aan gegeven: Schemerlampjes. Schemerlampjes zijn korte acts die het publiek in het voorbij varen tot zich neemt.

 

Nieuws Schemerstad 2016

 

Nieuwsberichten over het programma Schemerstad 2015 en eerdere jaren

Onderweg…

Terwijl u vaart over het water van de ene voorstelling naar de andere komt u hier en daar nog een verrassing tegen. Een korte impressie, een prangend beeld, een wonderlijke tekst… kut klote liefde Tessa de Swart schrijft brieven aan de Zee, aan God en de...

iFlat – John Schleipen

John is een gewone man die helemaal in de wolken is door zijn nieuwe, ultradunne en ultralichte smartphone: de iFlat. Iets te veel in de wolken, want daardoor is hij zijn afspraakje met zijn vriendinnetje vergeten. En die telefoon had best wat minder ultralicht mogen...

iFlat
John Schleipen

John is een gewone man die helemaal in de wolken is door zijn nieuwe, ultradunne en ultralichte smartphone: de iFlat.
Iets te veel in de wolken, want daardoor is hij zijn afspraakje met zijn vriendinnetje vergeten. En die telefoon had best wat minder ultralicht mogen zijn, want als dat vriendinnetje hem belt met de vraag waarom hij niet komt opdagen op hun afspraakje, waait de telefoon uit zijn handen.
John zet de achtervolging in op de telefoon die door een niet aflatende wind steeds wegwaait. Zijn tocht brengt hem in onverwachte en absurde situaties. Ondertussen staat zijn vriendinnetje maar te wachten en te wachten. John kan dus niet alleen de peperdure telefoon verliezen, maar ook het meisje…

 

GLAS – Een raamvertelling
Blauwe Uur

GLAS is een ode aan het licht.
Een levensgrote gevel, volledig opgebouwd uit ramen, toont verschillende aspecten van wat licht doet met onze verbeelding en perceptie. In de schemering mengt het natuurlijke licht met kunstlicht en creëert haar eigen wereld. Onze verbeelding vult de duisternis met interpretaties en verhalen. Wat is het verhaal van de schaduw achter het raam aan de overkant? Wat zie je in de vormen van het licht dat door een boom de kamer in valt?

GLAS is het spel van licht en ruimte. Van binnen en buiten. Van schaduw en vorm. Projectie en reflectie. GLAS is licht, gevangen in een raam.

 

Mag ik van jou het groene gras in de categorie wonen?
Laura Liefting

Een voorstelling over het groene gras bij de buren.
Wanneer er een nieuwe bewoner arriveert lijkt de stad te ontwaken uit een winterslaap.
Een absurd verhaal over mensen die zó graag willen wat de ander heeft, dat de morele grenzen vervagen.

 

Sketch of Spain
Compañia A4

Sketch of Spain is een interpretatie van de flamenco zoals  de ‘Compañía A4′ deze voelt en beleeft. Eigentijds maar tegelijkertijd stevig gefundeerd. Een flamenco die puur is, doordat de interesse van A4 oprecht en diep geworteld is. A4 werd opgericht in Sevilla met het idee flamenco en theater te fuseren en aan te tonen dat flamenco een vrije expressie is, wars van dogma’s en  vooroordelen.

A4 had zijn debuut afgelopen zomer in Sevilla met hun eerste show Het Gesprek. Sketch of Spain is hun tweede creatie.

 

Bedolven
Judith Hazeleger & Koen Kreulen

Bedolven is een voorstelling die doet wankelen. We zien een man aan het werk. Hij bouwt graven. Iedere dag weer. Onverstoorbaar. Het ritme van de dag heeft hem door de jaren heen in beslag genomen. Het maakt hem immuun voor prikkels. Maar op deze dag gebeurt er iets eigenaardigs. Hij wordt opgeschrikt uit zijn realiteit. Na vandaag zal zijn leven nooit meer hetzelfde zijn. Bedolven is een voorstelling van Koen Kreulen en Judith Hazeleger, waarin de verbeelding de boventoon voert. Wat gebeurt er als de fantasie sterker wordt dan de realiteit. Wordt het dan werkelijkheid?

 

 

Onderweg…

Terwijl u vaart over het water van de ene voorstelling naar de andere komt u hier en daar nog een verrassing tegen. Een korte impressie, een prangend beeld, een wonderlijke tekst…

kut klote liefde
Tessa de Swart schrijft brieven aan de Zee, aan God en de Belastingdienst. Tessa  is in Leiden ook berucht om de gedichten die plots, midden in de nacht, op het wegdek van de Rembrandtbrug verschijnen. Landelijk is ze bekend van haar optredens in het Radio 2-programma De Staat van Stasse.

JenteA woman on the edge
Een vrouw. Ze houdt zich vast. Aan de ballon in haar handen, maar ook aan de hoop ermee te kunnen vliegen. Verlangens blijven, hoe oud je ook bent. Een kort modern sprookje over dromen en verlangen.

Jente Jong speelde in de twee vorige edities van Schemerstad In Ons en In Ons II.

 

<h2>De makers van Schemerstad 2016</h2>