Wat hebben El Lissitzky, Theo van Doesburg en de Meelfabriek met elkaar te maken? Kom erachter tijdens de voorstelling van Blauwe Uur.

Schemerstad editie 2017 zal werk laten zien van deze makers:

Blauwe Uur maakt (audio)visuele ervaringen. Ze houden van het transformeren van ruimtes met videoprojecties. Ze willen publiek verwonderen en meenemen in poëtische visuele werelden. Hun werk vindt plaats op allerlei festivals en events, vaak buiten en altijd locatie-specifiek. Ze zijn een collectief van drie ontwerpers, ervaren in lichtontwerp, grafisch en video-ontwerp, decorbouw en muziekcreatie. Ze maken (interactieve) installaties en voorstellingen met muziek. Ze werken autonoom en hebben ook samengewerkt met artiesten zoals De Staat, Remy van Kesteren, Ragazze Quartet, Kapok, Slagwerk Den Haag en Philharmonie Zuid. Ze hebben eerder voorstellingen gemaakt voor Schemerstad, waaronder GLAS, MAX en POP.

Blauwe Uur: Andrea Dröes, Jurjen Alkema, Jos Agasi.

www.blauweuur.nl

 

 

Tall Tales Acrobatics

Het Rotterdamse circustheatergezelschap Tall Tales Acrobatics maakt acrobatische en beeldende voorstellingen voor een breed publiek.  In hun voorstellingen gebruiken zij luchtacrobatiek, jongleren en bewegingstheater als middel om verhalen over het voetlicht te brengen.

www.talltalesacrobatics.com

 

 

Jamie de Groot

In 2014 is hij afgestudeerd aan de Amsterdamse Hogeschool v/d Kunsten. Sindsdien heeft hij o.a. gewerkt met Club Guy & Roni, Jan Martens, Project Sally en de Nationale Opera.

Als choreograaf heeft hij zijn stukken op meerdere festivals gepresenteerd door het hele land.

Hij laat zich inspireren door het gedrag en de psyche van de mens. Dit uit zich in sterke bewegingen waarbij theatrale aspecten worden afgewisseld door sterke emoties.

Voor zijn voorstellingen componeert hij altijd zijn eigen muziek.

 

Foto: Marco Hokke

Laura Liefting

Laura Liefting is als theaterdocent en theatermaker aan het werk sinds haar afstuderen aan de ArtEZ Academie voor Theater in 2010. Zij werkt o.a. voor Theater Bellevue, de Stadsschouwburg Amsterdam en theatermaker Jakop Ahlbom. In Leiden maakte zij voorstellingen voor het Jeugdtheaterhuis en Toneelgroep Imperium en in 2015 voor Schemerstad. Laura is een beeldend theatermaker. Haar voorstellingen hebben iets sprookjesachtigs; sfeervolle, fantasierijke beelden met een beetje absurditeit.

 

 

 

Foto: Peter van Breukelen

Funktioneel Naakt

Theatergroep Funktioneel Naakt, in 2014 opgericht door acteurs Laurens de Groot, Truus de Boer en Remy van Keulen, schrijft en speelt zijn eigen werk. De voorstellingen kenmerken zich door een speelstijl waarin alles wordt weggelaten wat niet strikt noodzakelijk is, waardoor een maximaal beroep gedaan wordt op de verbeeldingskracht van het publiek.

In 2015-2016 speelde Funktioneel Naakt zijn eerste voorstelling, de tragikomedie “Puck en Julia”, in onder andere Amsterdam, Rotterdam, Breda, Wageningen, Delft en Den Haag met groot succes. Op dit moment werkt Funktioneel Naakt aan zijn tweede voorstelling, de psychologische thriller “De verhoren” die begin van aankomend theaterseizoen in première zal gaan. In de tussentijd zijn korte teaser-versies van de voorstelling te zien op Delft Fringe, Gluren bij de Buren en de Theateretappe.

Speciaal voor Schemerstad maakt Funktioneel Naakt “De ontsnapping”.

 

 

Theatertechniek voor Schemerstad wordt al sinds de eerste editie verzorgd door